Oldal kiválasztása

A Veszprémi Állatkert nemcsak a Kölyökdzsungel Játszóház miatt lopta be magát a szívünkbe. Akár egy teljes napos program is lehet az egész család számára. A Fővárosi Állatkerthez képest az állatoknak sokkal nagyobb az élettere, mivel az óriási kiterjedésű területet kevesebb, ám annál látványosabb állatok lakják.
Pár kifutót jelenleg átalakítanak és kibővítenek, de ettől még rendesen lehet látni állatokat, és ahogy a táblák is jelzik, megéri várni.
A szavannai állatvilág fantasztikus kialakítású, még egy kilátópont is helyet kapott a zebrák és elefántok közelében. A majmok egy részéhez szabad a bejárás, a makik szuper cukin hordozzák kölykeiket, hatalmas reptetőben sétálhatunk a madarak között, naponta több alkalommal tartanak látvány etetést, a fókák és pingvinek pedig gyönyörű tiszta medencében úszkálnak kedvükre.
Távolságok azért vannak az állatkerten belül, elvégre így lehet tágas életteret biztosítani lakói számára. Mi babakocsival közlekedtünk, ami a délutáni alvás miatt fontos volt, de van lehetőség helyben kiskocsit bérelni (szerintem csak a főbejáratnál).
Büfék és mosdók viszonylag sűrűn találhatók és egy helyen baba-mama szoba is kialakításra került. A hegyi világ és a sivatag találkozásánál található étteremnél nagyon korrekt áron ebédelhetünk, babaszék itt is volt.
3 éves kor alatt egy jelképes 100 Ft-os hozzájárulást kell fizetni, a felnőtt belépő 3.000 Ft. A jegyár tartalmazza a belépést a kuriózumnak számító Dínóparkba, ami főleg az óvodás-kisiskolás korosztály számára érdekes.
Lilla egész nap az elefántokat szerette volna látni, méghozzá bébi elefántot. Az elefántok aznapi teljesítménye alapján pedig minden esély meg van arra, hogy következő látogatásunkkor egy új bébit elefántot is megcsodálhassunk. Azért örültem, hogy Lilla még nem lépett a “De miért?” korszakába. 🙈