Oldal kiválasztása

A mediterrán hangulatú Pécs egyik ékessége a Zsolnay Kulturális negyed, ahol akár egy teljes napot eltölthet az egész család. Pécs 2010-ben volt Európa egyik Kulturális Fővárosa, amely alkalomból a város teljesen megújult, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és környéke pedig a város egy új, fiatalos részét képezi.
A legkisebbeket a Bóbita Bábszínház és bábtörtèneti kiállítás (lásd a következő a postot), a nagyobbakat pedig a Planetárium és a Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra várja. Amellett, hogy gyönyörű környezetben futkározhatnak az aprótalpúak, mialatt a felnőttek elmerülnek a szemet és lelket gyönyörködtető szecesszió világában, a zöldterületen két játszótér és egy mozgásfejlesztő akadálypálya is helyet kapott. A legvagányabb az óriás spirál csúszda, a sakkpálya és a babaházak. A kulturalt homokozó sajátos vörös színben díszeleg szerte Pécsett (a kiterjedt helyismerettel rendelkező ismerősöktől szívesen fogadom ennek háttér magyarázatát).
Az információs központban díjmentesen kérhetünk plédet egy kis szabadtéri piknikhez vagy sütkérezéshez. A feltöltődést pedig a több kávézó, pékség és a Kézművesek utcája garantálja.
Az aktuális koncertek, előadások és kiállítások tekintetében érdemes alaposan átböngészni a Zsolnay Negyed honlapját, mert nagyon széles program kínálattal várja a látogatókat. A Zsolnay család életéről és a porcelán, valamint kesztyű manufaktúra történetéről szóló állandó kiállítást, továbbá a Zsolnay Mauzóleumot akár a gyerek délutáni sziesztája alatt is érdemes végignézni, amennyiben nem idegen tőle a hordozóban, illetve babakocsiban alvás, esetleg akad a közelben egy kedves nagymama aki ébren őrzi angyalarcú gyermekünk édes álmát. 🙂