Oldal kiválasztása

A csodás őszi színkavalkádban Naphegyen jártunk a Pom Pom Játszótéren. A gyönyörű kialakítású mesebeli formák és rajzok garantáltan mosolyt csalnak az arcunkra. Legfőbb jellemzője a Pom Pom szereplők, Gombóc Artúr és a Radír Pók, sajátos kis házikói, amelyek leginkább a mini manók bújúcskázására és bekuckózására valók.
A bébi hinták jelenleg felújítás alatt állnak, de a három csúszda bátran használható. A homokozó eléggé tele van játszótéri kaviccsal, így bőven akad szitálni való. Egy kis pókháló mászóka ad teret a mászásnak és természetesen megtalálhatóak a szokásos rugós kismotorok is. A játszótéri felszerelések köre nagyjából ezzel véget is ér.
A Pom Pomos Játszótérre nem a nagysága vagy kiterjedt eszközparkja miatt érdemes ellátogatnunk, hanem sokkal inkább az esztétikája és kulturált környezete miatt. Ezt egyértelműen érzik a gyerekek is. Lilla legutóbb hosszasan elfutkározott és homokozott Pom Pom és barátai között, miután gyorsan kimaxolta a hajós kacskaringós csúszdát és egy kevésbé színes, csupasz és ingerszegény játszótéren már jelezte volna: “Kész, indudunk. Ennyi volt.” Délutánonként természetesen itt is óriási a gyerekzsivaj, de egy délelőtti vagy hétvégi séta alkalmával valóban fel lehet töltődni a naphegyi és szomszédos tabáni vagy gellérthegyi nyugalommal.
A mosdót nagyon hiányoltuk a játszótérről és a környéken is csak beülős alternatívák állnak a rendelkezésre. A Czakó kert és Piac a legközelebbi ilyeb műintézmény, amit nem próbáltunk, de egészen fancy budai helynek tűnik. Ha a Tabán lankáin indulunk lefelé, a Döbrentei térhez közeli ASZTALKA kézműves nosztalgia cukrászdát már rég a szívünkbe zártuk az 1900 évek elejét idéző polgári nagyszoba miliőjével. Ha a Gellérthegy ormai irányába kezdünk kapaszkodni, a Filozófusok Kertje, Gellérthegy lélegzetálló panorámáját semmiképp se hagyjuk ki. Innen már csak egy kis kaptató a Vukos Játszótér és a szomszédos Füge bolt és kávézó. A környék nyújtotta séta és kirándulási lehetőségeknek természetesen csak a képzelet szab határt.